Çocuk psikolojisi ergenlik ve gençlik devresine kadar devam eden bir süreçtir. Bu süreçte çocuklarla ve gençlerle iletişim kurmak, onların psikolojik sorunları ile ilgilenmek, tüm yaşamlarını olumlu etkileyecek, mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yaşlanmalarını sağlayacaktır. Çocuklukta ve ergenlikte yaşanan psikolojik sorunlar zamanında tedavi edilmezse geri dönüşü imkânsız bir hale gelir. Merkez  olarak çocuk, ergen ve gençlerin yaşadığı sorunlarda onlara destek oluyor, sıkıntılarını en kısa sürede aşmalarına yardımcı oluyoruz.

Çocuk psikolojisi, anne karnında başlayan ve ergenlikte de devam eden süreçtir. Çocukluğun getirdiği farklı bakış açıları bazen onların sorunlarla baş etmesinde yetersiz kalmaktadır. Bu durumlarda çocuk psikologları devreye girmekte, onlarla iletişim kurarak sorunların üstesinden gelmelerini sağlamaktadır. Çocuk, ergen ve genç danışmanlığı için merkezimize başvurabilir yirmi yıllık deneyim ve tecrübeler doğrultusunda kaliteli ve güvenilir bir hizmet alabilirsiniz.

Çocuklarda Yaşanan Psi̇koloji̇k Sorunlar:

ü Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

ü Öğrenme Güçlüğü

ü Okul Başarısızlığı

ü Sosyal Fobi

ü Özgül Fobi

ü Kekemelik

ü Alt Islatma

ü Tik Bozukluğu

ü Depresyon

ü Uyku Bozukluğu

ü Davranış Bozukluğu

ü Okulda Yaşanan Sıkıntılar

Ergen ve Gençli̇kte Yaşanan Psi̇koloji̇ Sorunlar:

ü Depresyon

ü Panik Atak

ü Sosyal Fobi

ü Dikkat Eksikliği

ü Özgüven Eksikliği

ü Kişilik Bozukluğu

ü Şizofreni

ü Davranış Bozukluğu

ü Okula Uyumsuzluk

ü Otorite Krizi

ü Cinsel veya Seksüel Kriz

ü Hırçınlık, alınganlık

ü İçe kapanıklık

Psikolojik sorun yaşayan çocuk veya ergenler için tedavi süresince, ailesinden ve eğitmenlerinden alacağı destek çok önemlidir. Birçok testten sonra sorunun temeline inen psikologlar, uygulanması gereken eğitim programına karar verdikten sonra süreç başlamakta, her aşamada anne baba ve öğretmenlerinin destek olmasını talep etmektedir. Bu süreçte çocuk, ergen ve gençleri cesaretlendirmek, anlamak, iletişim kurmak, duyarlı olmak, saygılı olmak ve örnek olmak çok önemlidir. Geçici bir dönem olan çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemi en az hasar ile atlatılmalı, kendine güvenen, ruh sağlığı yerinde ve örnek bireyler yetiştirilmelidir. Merkezimiz bu aşamada üzerine düşeni yapan profesyonel bir merkezdir.  

Arayınız...