evlilik_oncesi_danismanlik_ve_psikoterapi

Hiçbir evlilik her yönü ile mükemmel ve sorunsuz değildir. Mutlaka her çift hayatlarının bir döneminde çatışmalar yaşayarak Evlilik terapisine ihtiyaç duymaktadır. Evlilik çatışması hayatta yaşanan en rahatsız edici sorunlardan biri olarak mutlaka destek alınması gereken bir durumdur. Bazı sorunlar çiftler arasında kolay halledilmesine karşın bazı sorunlar atlatılamamakta ve boşanmaya kadar gitmektedir. Bu çatışmaların üstesinden gelmek ve evliliği tekrar düzene sokmak evlilik terapisi, aile danışmanlığı ile mümkün dür.

Evlilik terapisi; Evlilikte yaşanan sorunları çözmek için eşlerin birbirileri ile sorunları konuşur hale gelmesini sağlayan ve birbirlerini anlamalarına yardımcı olan terapi yöntemidir. Terapi sayesinde birbirleri ile iletişim kurmayı öğrenen çiftler, birbirlerini incitmeden tartışmayı öğrenmekte, sorunları konuşarak çözümlemektedirler. Kişilik olarak birbirlerini olduğu gibi kabullenen çiftler, beğenmedikleri yönlerini de kabul etmeyi öğrenmektedirler. Affedici kabul ve kararlılık terapisi, duygu odaklı psikoterapi, aile danışmanlığı, cinsel danışmanlık, bilişsel davranışçı terapi ,çözüm odaklı terapinim eşlik ettiği bütüncül bir yaklaşım ile yaşanan problem alanlarının belirlenmesi ve olayın üzerine gidilerek karşılıklı konuşulur hale gelinmesi problemleri çözmede etkili olmakta, eşlerin birbirini anlamaları , empatik bakış açısının sağlanması ,ilişkide güçlü olan yönlerin daha da desteklenmesi desteğe açık alanların aile danışmanlığı ile güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

EVLİLİK ve ÇİFT TERAPİSİNE HANGİ DURUMLARDA BAŞVURULMALI?

Kronikleşmiş çatışmalar, Öfke kontrolü

Uyum sorunları ve tartışmalar

Güven sorunları, İletişim güçlüğü

Geçmişte yaşanan kötü deneyimler

Ailelerden kaynaklı sorunlar

Evliliği yürütme konusunda yaşanan kararsızlık

Ailede sorumluluk ve görev dağılımında yaşanan sıkıntılar

Çocuk sahibi olma kararı alınırken yaşananlar

Çocuk yetiştirmede yaşanan sorunlar

Çift terapisine başvurmak için zaman kaybetmek problemlerin çözme sürecini uzatmaktadır. Bu nedenle psikoloğa çift olarak gitmek için zaman kaybedilmemeli, hatta sıkıntılar başlamadan yardım alınmalıdır. Evlilik terapisine başlamak kolay olmasa da ilk adımı atmak çok önemlidir. Özel hayatın yabancı biri ile paylaşılacak olması çiftleri ürkütmemeli aksine kendi başlarına çözemedikleri sorunların altından kalmak için ihtiyaç olduğu düşünülmelidir.


Arayınız...